Doctorul ii explica pacientului importanta reabilitarii cardiace

Reabilitarea cardiacă - o experiență personală și atât de necesară în România

În fiecare an, peste 10 milioane de spitalizări sunt provocate de bolile de inimă. Mai mult, potrivit datelor Societății Române de Cardiologie, în țara noastră în jur de 60% din decese sunt provocate de bolile cardiovasculare.

Reabilitarea cardiacă este un program cu focus pe pacient, supravegheat din punct de vedere medical, cu rezultate dovedite în reducerea mortalității și a reinternării în urma unui incident cardiovascular. 

Atunci când adresăm problema reabilitării cardiace este foarte important să privim lucrurile și din perspectiva educației în sensul readaptării. A educa pacientul reprezintă o componentă cheie în procesul de reabilitare cardiacă. Antrenamentul, îndrumarea, consilierea și informațiile pe care le primiți în timpul programului pe care îl parcurgeți vă vor ajuta sa vă creați un stil de viață mai sănătos pentru inimă și nu numai, să vă gestionați afecțiunea și să vă simțiți încrezători în capacitatea de a vă îngriji și de a duce o viață satisfăcătoare. 

Deoarece considerăm că accesul la informații oferă beneficii și o imagine mai clară asupra întregului context atunci când vine vorba de reabilitarea cardiacă, vrem să punctăm beneficiile informării și avantajele pe care le aveți daca vă documentați corect în legatură cu boala cardiovasculară pe care o aveți. 

Cele mai mari beneficii ale unui program de reabilitare cardiacă sunt: 
  1. Încredere în capacitatea dumneavoastră de a gestiona situația
    Mulți pacienți constată că dobândind o întelegere mai clară a condiției lor și a modului în care aceasta le afectează sănătatea, ajung să aibă un sentiment de control și astfel au grijă de ei și se pot bucura în continuare de viață și de multe dintre activitățile care le aduc plăcere. 
  2. Calitatea vieții vizibil îmbunătățită
    Prin învatarea unor obiceiuri simple despre cum să rămâi perseverent în ceea ce privește exercițiile fizice efectuate în siguranță, a mânca pentru a-ți ajuta organismal și a gestiona nivelul de stres, puteți remarca o îmbunătățire semnificativă a calității vieții și a felului în care vă simțiti în orice moment al zilei. Micile obiceiuri pot genera cele mai mari schimbări!
  3. Mai puțină anxietate
    Anxietatea este normală și într-o măsură moderată te poate ajuta să iei măsurile necesare pentru a-ți fi mai bine. În acelasi timp, o întelegere clară a stării tale și a modului în care poți îi poți face față, împreună cu tehnicile de gestionare a stresului pe care le înveți în timpul reabilitării, ar trebui să te ajute sa îți scazi nivelul de anxietate și să preiei controlul felului in care te simți.

CardiOnline este o platformă care își propune să integreze inovativ căile clinice necesare pentru gestionarea pacienților, acoperind mai multe ramuri medicale, cu accent pe cardiologie, diabetologie, nutriție, kinetoterapie și psihologie. 

Reabilitarea cardiacă este un program de întreținere pe termen lung și, în general, obiceiurile învățate pe parcursul programului, urmate cu stăruință, vă vor ajuta să rămâneți în control pentru tot restul vieții.

Ne dorim să fim alături de dumneavoastră și să vă ajutăm în procesul de reabilitare cardiacă! Aplicația CardiOnline va fi disponibilă în curând.